Geschiedenis Darthouse Cothen

Dartvereniging “Het molentje“, zo zijn we begonnen in 2001.
Met 6 personen zijn wij een dartclub begonnen in Cothen ( Wijk Bij Duurstede ) in Eetcafé Het Molentje. Er werd gedart op de dinsdagavond, want dan was het rustig in het cafe. We begonnen te darten op 1 baan en dat was best wel gezellig.

Al gauw begonnen er zich meer leden aan te melden, die tussendoor kwamen kijken. Er kwam een 2e dartbaan bij en de omzet werd groter. Aangezien het ledenaantal ging groeien, werd de ruimte daar te klein. In 2002 zijn we gaan praten met Erik van Maarschalkerweerd van Party- en Zalencentrum ’t Dorpshuys van Cothen. De beslissing viel snel. De naam van onze dartclub werd veranderd in Darthouse Cothen toen we met 13 mensen startten in het kleine zaaltje.

Al gauw kwamen er weer nieuwe leden bij, dus werd er weer gepraat met Erik en werd het een grotere zaal. Later werd het Dorpshuys gerund door Bonnie en Herman en hebben wij daar nog vele jaren met veel plezier gedart. In 2017 moesten wij door omstandigheden verkassen en zijn we weer op onze oude nest geland: Eetcafé Het Molentje. Nu inmiddels gerund door Michel en Hetty Bralts. Onder het café is een mooi zaal gemaakt met de beschikking over 5 professionele dartbanen.

Uiteraard worden wij ook gesponsord, want anders kan men het niet redden. Op deze manier kunnen we ook de contributie laag houden.

Iedereen die een keer een dartpijltje wil gooien of ervaring op wil doen in het darten is welkom op de maandagavond. We spelen van 20:00 uur tot ca. 22:30.
Zie voor actuele data ook de dartagenda.

Clemens Schaap (Voorzitter)