Scram

Het dartspel scram gaat over twee rondes en speel je met twee personen. Één speler is Stopper en de andere speler is de Scoorder. Schrijf om te beginnen de getallen 1 t/m 20 en de bulls eye onder elkaar op een schrijfbord en zet de namen van de spelers erboven.

Ronde 1

Als eerste begint de Stopper. Hij gooit zijn drie darts in het bord. Elk getal dat hij raakt wordt weggekruist op het scorebord. Het maakt daarbij niet uit of je een enkel, dubble of tripple raakt.

Vervolgens is de Scoorder aan de beurt. Hij kan alleen punten scoren door getallen te raken die de Stopper nog niet heeft dichtgegooid. Onnodig om te zeggen dat je dan natuurlijk het beste de trippels kunt raken van de hoogste getallen die de Stopper nog niet heeft “dichtgegooid”. Elke keer worden de punten van de Scoorder opgeschreven. Het makkelijkst is het om gelijk de optelsom te maken met de punten die er al stonden.

Vervolgens is de stopper weer aan de beurt en daarna de Scoorder. Dit herhaalt zicht net zolang tot de Stopper alle getallen inclusief de bullseye heeft dichtgegooid.

Ronde 2

Nu worden de rollen omgedraaid. Diegene die Stopper was wordt Scoorder en andersom. Wederom begint de Stopper met gooien. Aan het einde van ronde 2 is diegene winnaar die het meeste punten heeft gescoord toen hij/zij Scoorder was.

Scram in teams

Uiteraard kun je Scramdarts ook in koppels spelen. Je gooit dan net zoals bij koppeldarten omdebeurt.

Sale/Solden 2024Sale/Solden 2024