170 uit

Het dartspelletje 170 uit wordt bij ons op de dartclub vaak gebruikt tijdens het warmgooien voor de wedstrijden. Je speelt dit spel in principe met twee spelers. Het is een trainingsspel die je zowel mét elkaar als tegen elkaar speelt.

Spelregels 170 uit

De bedoeling van dit spel is om met zo min mogelijk pijlen 170 uit te gooien. De eerste speler zal dan ook altijd beginnen te mikken op de tripple 20. De snelste weg naar 170 is immers tripple 20, tripple 20 en bulls eye.

Speler 1 begint met gooien en haalt zijn pijlen uit het dartbord en meldt zijn medespeler hoeveel er nog over is. Vervolgens probeert speler 2 dit uit te gooien. Lukt dat niet dan noemt speler 2 wat er over blijft en is speler 1 weer aan de beurt. Dit gaat zo door tot één van de twee het spel uitgooit. Deze speler krijgt een punt.

De puntentelling is eigenlijk voor de fun. Dit is puur een trainingspartij en je speelt eigenlijk samen om zo snel mogelijk 170 uit te gooien. Je probeert dan ook altijd om hem zo gunstig mogelijk weg te zetten voor je medespeler. Eigenlijk wordt de puntentelling meestal gebruikt om de lengte van het trainingspartijtje te bepalen. Zo kun je vooraf bepalen dat je speelt todat jullie scores samen 10 zijn, of je speelt bijvoorbeeld wie het eerst bij 5 (of welk getal dan ook) is.

Zó gooi je 170 uit!
AutoAuto