Tic Tac

Bij het dartspel Tic Tac is het de bedoeling alle getallen van 10 t/m 20 én de Bull’s eye 3x te raken. Dit doe je door simpelweg 3 pijlen in bijvoorbeeld de 20 te gooien, maar één pijl in de tripple 20 is ook voldoende.

Speelwijze Tic Tacs

Tic tac kun je met meerdere personen spelen. Je begint met het maken van een lijstje met namen met daaronder de getallen van 20 t/m 10 én de Bull’s eye. Bepaal vervolgens wie er begint. Iedereen gooit om de beurt 3 pijlen en op de lijst wordt afgestreept wat je al gegooid hebt. Stel je gooit de eerste beurt: dubbel 20, tripple 16 en 18. Op de lijst zet je dan twee kruisjes bij de 20, drie kruisjes bij de 16 en een kruisje bij de 18.

Op deze wijze speel je verder todat iemand als eerste overal 3 kruisjes heeft staan. Deze speler is de winnaar. Je kunt ervoor kiezen om dan overnieuw te beginnen of om de resterende spelers net zolang een afvalrace te laten spelen todat er nog meer ééntje overblijft. Deze persoon betaald dan een rondje 😉

Extra uitdaging
Om het moeilijker te maken kun je afspreken dat je alle getallen 3x moet raken op volgorde. Dus eerst 3x 20, dan 3x 19, dan 3x 18, enz. Als laatste sluit je dan af met 3x de Bull.

Scorebord Tic Tacs

Voorbeeld van hoe het scorebord eruit kan zien bij een spelletje Tic Tacs. Wanneer je 3 kruisjes hebt wordt er vaak een streep doorgezet om duidelijker te maken dat je dit getal al “vol” hebt.

Tic Tac dartspel
Tic Tac Dartspel Scorebord