Dartbord verlichting

De verlichting van een dartbord op een officiële dartbaan moet aan de onderstaande eisen voldoen. Hoewel er op vele bronnen ook word gesproken over de maten en afstanden van de verlichting noemt de Nederlandse Darts Bond dit niet in haar algemene wedstrijdreglement.

Dart verlichting

Een dartbord moet van een goede egale verlichting zijn voorzien. Dit kun je verkrijgen met behulp van minimaal twee spotjes, LED verlichting of TL verlichting. De positie van de verlichting moet zodanig zijn dat deze niet verblindend is voor darters en schrijvers.

Lichtsterkte

De lichtsterkte moet gemeten worden op de dubbels. De gemeten lichtopbrengst op de dubbel 15, 16 en 20 moet minimaal 600 lumen bedragen. Daarnaast moet de verlichting zo egaal mogelijk over het bord verdeeld zijn.

Lichtkleur

De kleur van de verlichting moet liggen tussen de 2700 en 3000 kelvin. Dit zorgt ervoor dat de kleuren van het dartbord zo natuurgetrouw mogelijk worden weergegeven.

Algemeen

Daarnaast mogen er geen of nauwelijks schaduwen zichtbaar zijn op het dartbord als er dartpijlen in het bord zitten.

Dartbord verlichting LED

Wanneer er gebruik gemaakt wordt van LED verlichting dient er gelet te worden op de CRI-waarde. Deze moet tussen de 80 en 90 inzitten.

 

TuinTuin