Dartbord kopen

Dartbord kopen

Wanneer je een dartbord wilt gaan kopen kun je hieronder belangrijke tips en aandachtspunten lezen voor je overgaat tot de aanschaf van een dartbord. Lees de tips en koop hier direct jouw ideale dartbord.

Soorten dartborden

Dartborden kun je in twee hoofdgroepen onderverdelen: dartborden voor steeltip dartpijlen (de normale pijlen met stalen punten die de bekende darters als Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld ook gebruiken) en dartborden voor softtip dartpijlen. In deze laatste modellen zitten allemaal kleine gaatjes, waar een pijl met een kunststof softtip precies inpast.
Deze dartborden zijn vaak elektrisch en kunnen dan zelf de stand bijhouden. Meer over deze specifieke borden lees je verderop. We zullen eerst de “echte” dartborden bespreken voor steeltip darts.

Dartbord voor steeltip darts

Een dartbord is opgebouwd uit samengeperst sisal en is voorzien van metalen draden om de onderlinge vakjes van elkaar te scheiden. De kwaliteit van de sisal en de manier waarop het dartboard geproduceerd wordt bepalen mede met de bedrading de kwaliteit van het dartbord.

Draden bevestigd met krammen

Dartbord met krammenEr zijn goedkopere dartborden waarop de bedrading met kleine krammetjes is vastgemaakt. Vroeger was dit de normale manier van produceren en werden deze borden ook gebruikt in de BDO en de PDC.Het nadeel van deze methode is dat je iets meer kans hebt op bouncers omdat de pijlen op de krammetjes gegooid kunnen worden en omdat er een ronde bedrading gebruikt wordt.

Deze borden zijn echter prima geschikt om thuis lekker te kunnen darten. Bijkomend voordeel is dat ze een stuk goedkoper zijn!

Sale/Solden 2024Sale/Solden 2024

Dartborden met geperste draden

Bij de betere types dartborden zijn de draden in de sisal geperst. De krammen ontbreken dus en om deze reden is de kans op bouncers kleiner geworden. Daarnaast zijn deze draden dunner en hebben vaak een driehoekvorm. Door deze vorm en doordat de vakjes wat groter worden vanwege de smallere draden zal de kans op een bouncer nog meer verkleind worden.
Deze bedrading in combinatie met eerste klas sisal levert borden op die gebruikt worden voor de serieuze thuisdarter, dartclubs of voor professioneel niveau. Bekijk hieronder de verschillende borden met geperste bedrading.

Mooi Winmau dartbord Diamond met het meest verfijnde driehoekige bedradingssysteem. Klik hier om hem te bekijken.

Topkwaliteit Winmau Blade 6 Dual-Core dartbord opgebouwd uit 2 lagen om de kans op bouncers nog meer te verkleinen. Wit gespoten cijferring voor minder reflectie en betere leesbaarheid. Klik hier om hem te bekijken.

Unicorn Eclipse Ultra sisal dartbord – officiële PDC televisiedartbord. Een van de beste dartborden op de markt met een naadloos oppervlak en zelfherstellend materiaal.
Deze wordt gebruikt bij officiele PDC wedstrijden en is voorzien van een cijferring met witte grotere cijfers zoals ook gebruikt bij de TV-toernooien. Maximale kwaliteit! Klik hier om hem te bekijken.

Softtip dartborden

Softtip dartbordWanneer kan je een softtip dartbord kopen? Een softtip dartbord heeft het voordeel dat de pijlen die gebruikt worden geen scherpe stalen punten hebben. Deze zijn dus ook veilig door kinderen te gebruiken. Houd kinderen altijd onder toezicht. Ook een kunststof punt kan veel schade aanrichten wanneer deze bijvoorbeeld in het oog terecht komt.

Het bord is meestal wat lichter van gewicht en een ander belangrijk voordeel: veel softtip dartboards tellen automatisch de punten die je gooit! Zo heeft dit bord een display met de stand en ook een spraakeffect. Zorgeloos gooien dus, zonder zelf te hoeven rekenen.
Een softtip bord heeft echter wel wat meer last van bouncers en de plastic puntjes willen nog wel eens van de pijlen afbreken. Deze punten kun je wel simpel vervangen door reservepunten.

Klik hier voor  de verschillende soorten Softtip Dartborden.

Handige dartaccessoires

Handig accessoires voor wanneer je een dartbord koopt:

    • Een dartmat geeft de juist afstand aan van het dartbord en voorkomt schade op de vloer bij bouncers
    • Een surroundring voorkomt schade aan de muur als er eens een dartpijl naast het bord beland
    • Wil je jouw dartbord echt in stijl ophangen en er een echte eyecatcher van maken? Bekijk dan eens de verschillende kabinetten
    • Wil je een los scorebord naast het bord kijk dan even bij deze modellen
    • De ultieme manier om de stand bij te houden is wel via een elektrisch scorebord darten

Sale/Solden 2024Sale/Solden 2024