Dartspel Golf

Bij het dartspel Golf is het de bedoeling in zo min mogelijk beurten alle “holes” te halen. Dit spel is geschikt voor meerdere spelers. Hieronder meer uitleg over golf-darts.

Spelregels Golf Darts

dartspel golf

Net zoals met gewoon golf vaak het geval is speel je met 18 “holes”. De getallen 1 t/m 18 stellen de holes voor. Voor elkpe hole is de puntentelling:

Groot vak 4 punten
Klein vak 3 punten
Tripple 2 punten
Double 1 punt
Gemist is 5 punten

Iedereen mag om beurten 3 pijlen gooien te beginnen bij “baan 1”. Het is de bedoeling om zo’n min mogelijk punten te halen. Het beste wat je kunt gooien is dus een dubbel, vervolgens een tripple en dan het kleine en het grote vak. Je mag 3 pijlen gooien maar dit hoeft niet! Gooi je bijvoorbeeld met je eerste pijl een dubbel 3 (wanneer je voor hole 3 speelt) dan heb je maar 1 punt en kun je stoppen omdat dit dus de beste score is. Gooi je mis of denk je dat je jouw score kunt verbeteren dan mag je al je darts gebruiken, maar LET OP! De laatste dart die je gooit geldt!

Voorbeeld: je speelt voor hole 1 en je gooit met je eerste pijl een kleine 1 (3 punten) dan mag je proberen dit te verbeteren met je 2 overgebleven pijlen. Gooi je echter een slechtere score dan telt deze! En daarbij geldt dat de laatste pijl telt. Je hebt dus altijd de keuze of je 1, 2 of 3 darts wilt gooien.

Nadat alle holes gespeeld zijn is de winnaar diegene met de minste punten. Veel dartplezier!

Zie afbeelding als voorbeeld van een wedstrijdje golf met 3 spelers. Vanwege de ruimte op het schrijfbord wordt Golf ook vaak gespeeld met de holes 10 t/m 20.

In dit voorbeeld heeft dartspeler Jan gewonnen.

Golf is een leuk dartspel om de verschillende getallen te oefenen.

Extra uitdaging voor gevorderde spelers: het grote vak is 5 punten en missen is 6 punten.

AutoAuto